Oplev kraften i æterisk citronolie til rengøring af dit hjem

Oprettet d.

Oplev kraften i æterisk citronolie til rengøring af dit hjem


For mig er det tiden, hvor alt skal dufte af forår, det skal vores hus også

Skrevet af: Edyta Tecław

 

I mange år har forårets ankomst været forbundet med en generel forårsrengøring. For mig er det tiden, hvor jeg ønsker, at alt skal dufte af forår, også vores hus.

Nogle af os foretager en mere omfattende rengøring efter vinteren, rydder op i garderoben (vinterjakker og handsker bliver sat på loftet, i depotrummet eller på den øverste hylde). Men alle sørger på et eller andet tidspunkt for at vaske vinduer, skrubbe brusekabiner og rense vandhanerne i vasken. Lad os tage os af oprydningen med omhu, effektivitet og glæde.

 

Vigtigst af alt skal vi undgå de kemikalier, der forgifter os!

Vidste du, at professionelle rengøringsassistenter i USA, på grund af dampe fra rengøringsmidler, oplever lignende helbredsproblemer som folk, der arbejder i virksomheder med mærkningen "skadelige forhold"? Det drejer sig om hudproblemer, luftvejsproblemer (ofte astma) og alle former for allergier.

 

Især familier med små børn bør være opmærksomme på, hvad de bruger til rengøring!

Lad os tage et badekar som eksempel. Vi elsker at slappe af i det, men vi er også opmærksomme på, at vi skal desinficere badekarret efter andre mennesker for at fjerne bakterier, vira og svamp. Og hvad bruger vi så? Desværre er de mest almindelige rengøringsmidler ætsende og kan ødelægge den beskyttende belægning på badekarret. Endnu værre er det, at de bogstaveligt talt bider sig fast i væggene og krogene og irriterer vores hud, især når de kombineres med varmt vand. Ønsker vi virkelig at slappe af på den måde?

 

Hvad med vandhanerne?

Jeg elsker også, når de skinner. Ja, du kan sprøjte dem med en speciel væske, der efterlader ingen pletter. Men tænk på, hvor mange gange om dagen du tænder og slukker for hanen, og hver gang kommer du i kontakt med rester af det kemiske afspændingsmiddel, som sætter sig på dine sarte hænder.

 

Lad os gå videre til køkkenet.

Desinficerer du bordpladerne? Og hvad bruger du til at rense skærebrættet? Her bruger du igen et stærkt rengøringsmiddel, hvis partikler bliver siddende på brættet, og når du skærer kød eller frugt, overføres disse giftige kemikalier effektivt til fødevarerne.

 

Hvad med gulvet?

Køber du rengøringsmidler med blomster- eller cypresduft? Kan du lide at have en frisk duft i din lejlighed? Har du nogensinde spekuleret på, hvad du egentlig indånder hele dagen? Og måske leger dine børn på gulvet? Deres små hænder kommer i kontakt med skadelige stoffer, der ender i deres mund.

Det kan overraske dig, men citrusolier betragtes som naturlige antidepressiva! Ved at bruge citronolie til rengøring vil du føle dig godt tilpas.

Disse eksempler kan fortsætte i det uendelige, men jeg vil bare gøre dig opmærksom på vigtigheden af, hvad du bruger til at rengøre dit hjem. Og det gælder ikke kun under forårsrengøringen, men hver dag. Du vil måske sige, at naturlige midler altid er dyrere og ikke er tilgængelige i alle butikker. Men jeg vil vise dig, at du hurtigt kan rense hele huset med en flaske citronolie! Det er vigtigt, at olien er naturlig, da det er den sikreste og mest effektive løsning.

Nogle mennesker tror, at de kan købe billig urtemedicin til rengøring, men det er langt fra sandheden. Hvis du ønsker, at duften skal tjene dit helbred, hvorfor så snyde dig selv? Derudover kan jeg garantere dig, at du vil bruge meget mindre naturlig olie end den af dårlig kvalitet, da den er mere effektiv. Jeg ved det, for da jeg begyndte at eksperimentere med olier, ønskede jeg, at mit hjem skulle dufte af appelsin, og jeg brugte en halv flaske af enhver olie, jeg købte, hver gang jeg ønskede at sprede duften. I dag er blot et par dråber naturlig æterisk olie nok til mig at nyde duften!

Tag dig tid til at tænke over, hvordan dit skab fyldt med forskellige rengøringsmidler til gulve, håndvaske, vandhaner osv. kan blive til et skab med bittesmå flasker olie.

 

Har du nogensinde tænkt på økologi?

Tænkt over, hvor meget af disse rengøringsmidler der ender i vores spildevand? Og hvor meget plastemballage tager du med hjem fra butikken (undskyld din ryg), kun for at smide det i skraldespanden efter tømning?

Æteriske olier sælges kun i glasbeholdere, og hjemmelavede pastaer eller væsker kan opbevares i genbrugsglas eller flasker, f.eks. efter syltetøj eller agurker. Når du løber tør, kan du gradvist spare penge ved at genbruge den samme emballage.

 

Hvilken olie vil jeg anbefale?

Først og fremmest vil jeg helt sikkert anbefale citronolie:

  • Den er meget effektiv! Den kan endda fjerne gammel lim fra klistermærker.
  • Den har kraftige desinficerende egenskaber.
  • Den fjerner uønskede lugte (den er fantastisk til at rense indersiden af køleskabet).
  • Den efterlader ingen pletter (på glas, spejle, vandhaner).
  • Den rengør håndvaske og badekar perfekt og efterlader dem hvide!
  • Den har en frisk duft.

 

Hvis du har problemer med svamp i fugerne på badeværelset, kan du prøve:

  • Tea tree olie.
  • Cajeput olie.
  • Citronmyrteolie.

- Du kan blande dem sammen eller bruge dem separat.

 

Hvis du ikke er fan af citrusdufte og selv tea tree-olie ikke imponerer dig med sin aroma, kan du prøve andre olier og skabe din egen kombination.

Lavendel, kanel, pebermynte, eukalyptus og neroli-olie vil fungere godt. Det er op til dig, hvordan dit hjem kommer til at dufte. Når du blander oliernes duft, vil blandingen bevare egenskaberne fra hver enkelt olie, og den olie, du tilsætter mest af, vil dominere duften.

 

Du spørger, hvordan du skal gøre rent?

Udover olien er det værd at have bagepulver, eddike og flydende Castilla-sæbe ved hånden. Med disse ingredienser kan jeg forsikre dig om, at du kan rense alt i dit hjem!

Husk at fortynde olien! Kun i tilfælde af stærkt snavs kan du bruge koncentreret citronolie, men brug handsker, for selvom det er naturligt, er det stærkt og kan beskadige en manicure.

 

Du kan vaske gulvet med vand og æteriske olier.

Hvis gulvet er meget snavset, kan du tilsætte lidt Castilla-sæbe. 20 dråber olie er nok til en halv spand vand.

 

Rengøringspasta

Du kan lave en grundlæggende rengøringspasta ved at blande Castilla-sæbe, bagepulver og eddike med en æterisk olie. Opskriften er meget simpel: 200 g bagepulver + 100 ml Castilla-sæbe + 20 dråber æterisk citronolie! Bland det godt og opbevar det i en glaskrukke. Brug handsker under rengøringen.

 

Vinduespudsning

Til vinduespudsning kan du bruge en blanding af eddike, vand og olier. Brug f.eks. 100 ml vand + 100 ml eddike + eventuelt et glas sprit + 30 dråber citronolie.

 

Støv

Når du støver, kan du placere 5 dråber af din foretrukne æteriske olie på en klud, og dine møbler vil dufte vidunderligt.

Du kan tilføje citronolie til vasken af gardiner, så duften spredes i rummet. Spray håndklæder og tæpper på badeværelset med olien. Du kan også dryppe en dråbe olie på kanten af en toiletpapirrulle for at sprede duften. Drys sengetøjet (især lavendel, da det kan berolige dig til at sove).

Læg filtpynt eller små stykker stof, gennemvædet med olie, i dine skuffer. Lad dit tøj dufte af naturlige blomster, frugter og aromatiske skabe, som også vil afskrække møl.

 

Giv dit hus en forårsfuld duft!

Du kan erstatte afspændingsmiddel i opvaskemaskinen og bruge olier i stedet. Du kan også desinficere skærebrætter ved at tilføje olier. En skylning af gryderne med citronolie fra tid til anden kan hjælpe med at fjerne gamle lugte.

Det vil være perfekt at tilføje olie til filteret i støvsugeren og til væskebeholderen i strygejernet.

Jeg opfordrer dig til at eksperimentere, og hvis du ønsker mere detaljerede instruktioner og er interesseret i emnet, vil jeg gerne invitere dig til mine workshops. Her vil du lære alle mulige metoder, lave dit eget rengøringskit og lære nyttige tricks.