Hvilken olie skal du vælge til massage?

Oprettet d.

Hvilken olie skal du vælge til massage?


Dyk ned i den fortryllende verden af kropsmassage og udforsk hvilke olier der egner sig bedst til denne skønne behandling

Mange af os nyder kropsmassage og benytter os sandsynligvis af sportsmassage til forberedelse før konkurrencer eller som afslapning efter intens træning. Måske opsøger du en massør, når du mærker spændinger i nakken, eller en fysioterapeut når din ryg driller. Måske gennemgår du forskellige massager for at tone kroppen, reducere cellulite eller måske blot for at tabe dig...

Uanset årsagen til dit besøg hos en massør, er der én ting jeg ved - normalt bruger man almindelig olivenolie eller billigere olier til massage, for at opnå en glidende effekt under behandlingen. I bedste tilfælde anvender man olier beriget med syntetiske dufte for at forbedre stemningen under massagen. Sådan kosmetik efterlader dog din krop fedtet efter massagen, og når du tager tøj på, vil olien sætte sig fast på stoffet. Saloner bruger sjældent naturlige olier og æteriske olier, da de ofte kun anses for at have en æstetisk effekt. Men det er en fejl! Den rigtige olie, valgt med omhu, absorberes godt af huden og efterlader ikke en fedtet film på overfladen. Når du bruger jojoba-, kokos- eller sødmandelolie, vil din hud føles silkeblød, og olien vil ikke være synlig på overfladen. Disse olier nærer kroppen og giver en følelse af friskhed.

Brugen af naturlige olier kombineret med æteriske olier, nøje udvalgt til at tackle dine specifikke problemer, forstærker i høj grad effekten af selve massagen. Når du gennemgår intensiv sportsudøvelse, er det vigtigt at forberede dine muskler og sener ordentligt til belastningen. Her kommer SORT PEBER OLIE til nytte. Den vil beskytte dine muskler, styrke dem og hjælpe dig med at undgå ubehagelig ømhed. KANEL OLIE og INGEFÆR OLIE vil også være perfekte valg. Det er værd at huske på, at olier fra opvarmende planter, som vi bruger som krydderier i madlavningen, har smertestillende egenskaber. Så når du føler ubehag og opsøger massage, kan du forbedre effektiviteten af behandlingen ved at bruge en særligt sammensat olie.

Når du ønsker at slappe af i en anspændt og stresset krop, vil LAVENDEL OLIE og HIMALAYA CEDERTRÆ OLIE fungere perfekt. Hvis du har brug for afslapning, kan du prøve citrusolier som APPELSIN og BERGAMOT... bare husk ikke at bruge citrusolier om sommeren, når din krop er udsat for solen, da citrusolier kan være fototoksiske.

Hvis du ønsker at stramme din krop op, skal du vælge GRAPEFRUGT OLIE, ROSMARIN OLIE og PATCHOULI OLIE. Disse olier har afgiftende egenskaber, hjælper med at forhindre væskeophobning, forbedrer blodcirkulationen og stimulerer stofskiftet. De giver også en glat hud og kan hjælpe med en slankende massage.

Hvis du har mulighed for det, bør du opsøge saloner, hvor massagen udføres med brug af kvalitetsolier og æteriske olier. Ofte vil du opleve, at den ønskede effekt opnås meget hurtigere ved at bruge de rigtige æteriske olier, og derfor kan det være værd at betale lidt ekstra for denne service. Det kan ende med at være sådan, at du kun behøver halvdelen af antallet af behandlinger, sammenlignet med en serie på 10 behandlinger.

Hvis din favoritmassør ikke bruger æteriske olier, kan du altid bede dem om at bruge dine egne kosmetiske produkter, som du selv medbringer. Du kan nemt lave denne blanding selv. Du skal blot beslutte dig for hvilken baseolie du ønsker at bruge. Jeg foreslår fraktioneret kokosolie, som er forarbejdet på en måde, så den forbliver flydende selv ved lave temperaturer. Kokosolie anvendes ofte af aromaterapeuter over hele verden, da den harmonerer perfekt med æteriske olier, forstærker deres virkning, letter absorptionen i huden og forlænger duften.

Opskrift: Bland 60 dråber af den valgte æteriske olie med 100 ml kokosolie. Du kan naturligvis blande forskellige olier sammen for at forstærke effekten eller skabe din egen yndlingsduft. Hvis du bruger opvarmende olier, bør du ikke overskride 20 dråber pr. 100 ml olie, da de kan have en stærk virkning.

Jeg er sikker på, at når du først har oplevet en kropsmassage med æteriske olier, vil du elske disse behandlinger og aldrig ønske at undvære dem igen. Din krop vil takke dig.

Forkæl dig selv med en vidunderlig massage fyldt med aromaer!